Grafische alleskunner Ben

Ben is de man die alle grafische aspecten binnen de organisatie in goede banen leidt. Hij houdt zich niet alleen bezig met de kwaliteit van het grafisch werk, maar probeert ook het beste in iedereen naar boven te halen. En niet alleen uit zijn teamleden, maar ook uit projecten en systemen.

Naam: Ben
Onderdeel van de OMS familie sinds: augustus 2020
Functie: Teamleader Grafisch
Werkt in: Heerlen

Wat doe je zoal op een dag als grafisch teamleider?
‘Voor alle grafische aspecten hou ik het overzicht. Ik maak planningen voor mijn team en zorg dat we gestelde deadlines halen. Daarbij hou ik ook de kwaliteit in het oog en doe ik de eindcontroles. Verder doe ik veel grote projecten en hou ik ervan om zaken sneller, slimmer en effectiever aan te pakken. Ik krijg er energie van als dat lukt.’

Als je hier nog 5 jaar zou werken, wat zou je dan willen doen?
‘Wat in e-commerce belangrijk is, is dat we ons blijven onderscheiden. Dat doen we natuurlijk al doordat we onze producten zelf produceren, maar het gaat verder dat dat. Als webshop heb je veel voordelen, maar ook een groot nadeel: de klant kan een product niet vasthouden of uitproberen. Om dat gat te dichten is de toepassing van 3D in deze branche zo belangrijk. Door 3D afbeeldingen te gebruiken komt een product tot leven. Daar zijn we nu al heel sterk in, maar het kan nog beter.’

Hoe sta jij in het bedrijf bekend?
‘Af en toe wil ik collega’s nog wel eens testen. Zo heb ik een keer een 3D afbeelding voorgelegd aan het management. Die afbeelding was in 15 minuten in een vereenvoudigde 3D tool gemaakt, waar onze 3D collega normaal gezien een halve dag mee bezig is. Dat wist mijn testpanel natuurlijk niet en zo kreeg ik een heel eerlijke mening. Die was overigens heel positief! Zo heb ik gelijk medestanders om dit systeem uitgebreider te gaan testen.’

Wat frustreert je wel eens in je werk?
‘Als designer ben je altijd bezig met het overbrengen van een boodschap naar de doelgroep. Niets in een ontwerp doe je ‘zomaar’, alles heeft een reden. Als dan blijkt dat je doelgroep de ontworpen afbeelding niet heeft begrepen, kan dat best frustrerend zijn. Zo weet ik inmiddels dat maar weinig mensen echt de moeite nemen om een tekst in een afbeelding te lezen.’

Wat doe jij na een lange werkdag om te ontspannen?
‘Ik speel al 14 jaar gitaar en vind het dan ook heerlijk om ’s avonds met muziek bezig te zijn. Daar kan ik me uren mee bezig houden en daar laad ik echt van op!’

Contact

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken!

"*" geeft vereiste velden aan